Kreslíme oko

Jak se kreslí oko? Připadá vám to těžké? Dnes se to společně naučíme. Vezměte si k ruce nějakou fotku (podle té je to pro začátek jednodušší než podle skutečnosti), tužku, gumu a papír a pojďme si ukázat, jak na to.

1. Nejprve si nakreslíme hrubé obrysy všech „součástí“ oka – zorničky, duhovky, víček, obočí. Nezapomeňte si vyznačit místa pro „světýlka“, tj. odlesky světla, díky nimž bude oko působit krásně živě.

okopostup1

2. Vyčerníme pořádně zorničku (vynecháme místo na světýlko) a začneme stínovat nejtmavší místa oka – hrany víček, okraje duhovky apod.

okopostup2

3. Pokračujeme ve stínování od nejtmavších míst oka:

okopostup3

4. Vystínujeme duhovku. Všímáme si případných paprsčitých skvrn, které se mohou v duhovce vyskytovat, a snažíme se je napodobit:

okopostup4

5. Začneme přidávat řasy. Všímáme si, jakým směrem v které části oka míří:

okopostup5

6. Přidáváme další a další řasy. Všímáme si, že jsou nestejně dlouhé – kdybychom je udělali všechny stejné, oko by nevypadalo reálně:

okopostup6

7. Dotvoříme obočí:

okopostup7

8. Celé oko doladíme, aby bylo dostatečně kontrastní, a máme hotovo:

Mějte krásný den a malujte s úsměvem 🙂

Připomínám, že základům kreslení se můžete naučit mj. na kurzu Kreativita v nás – kreslení pravou mozkovou hemisférou, kde se zaměřujeme hlavně na kresbu portrétu podle předlohy, ale nacvičíte si i kresbu podle skutečnosti.

Kurz je vhodný pro úplné začátečníky – obrázek „před“ a „po“ kreslila skutečně jedna a táž osoba.

Přijďte se přesvědčit, že umíte kreslit!

Pokročilí najdou nabídku dalších kurzů v rubrice Moje kurzy, kde mohou volit z kurzů nejrůznějších výtvarných technik.

 

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Tipy a triky mailem

    Kreslíte či malujete a chcete se rozvíjet? Když mi zanecháte mailovou adresu, budu vám cca 1× měsíčně posílat mail s užitečnými tipy pro kresbu a malbu a informací o případných kurzech, které by vás mohly v tvorbě posunout dál. Z odběru mailů se můžete kdykoli odhlásit. Aby vám maily nepadaly do spamu, nezapomeňte si přidat do adresáře mou adresu hanka@malujemesusmevem.cz.

  • Aktuální info o kurzech

    Chcete dostávat informace o nově vypsaných živých kurzech? Zaregistrujte se níže. Aby vám moje maily nepadaly do spamu, nezapomeňte si do adresáře přidat mou mailovou adresu hanka@malujemesusmevem.cz.