Kreslíme vlasy

Vlasy jsou velmi důležitou součástí portrétu. Mohou kresbu krásně dotvořit, nebo naopak zkazit celý výsledný dojem z kresby. Proto je potřeba věnovat se jim s náležitou péčí.
Pokud nejste tak docela spokojení s tím, jak se vám daří vlasy na vašich portrétech nakreslit, pravděpodobně se příliš věnujete jednotlivým vláskům a málo vlasy vnímáte jako hmotu tvořenou velkými prameny.
To znamená, že třeba namísto takovýchto pěkných vlasů:

vlasy5  vlasy3

mají vaše obličeje vlasy třeba takovéto:

lasy2vlasy6
Zkuste vlasy vnímat víc jako větší bloky hmoty tvořené světly a stíny: spíše jako celé větší prameny než jako jednotlivé nitkovité vlásečky. Každý vlásek několikrát objeďte rovnoběžnými čarami, aby působil jako pramen, nikoli jako jednotlivý náhodný vlas. Účes pak bude vypadat plnější a úhlednější:

Zároveň si u pramenů všímejte hry světla a stínu:

vlasy1

To je zvláště důležité u zakroucených loken. Chcete-li, aby vypadaly reálně, musíte si s nimi opravdu vyhrát:

vlasy2 vlasy3

Vyzkoušejte, uvidíte. Pokud získáte pocit, že na vlasy nestačíte, dorazte na kurz Kreativita v nás – kreslení pravou mozkovou hemisférou, na kterém se věnujeme kresbě portrétu a kde vám vše ukážu osobně. Výsledky stojí za to:

 
  
  

Mějte krásný den 🙂

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Tipy a triky mailem

    Kreslíte či malujete a chcete se rozvíjet? Když mi zanecháte mailovou adresu, budu vám cca 1× měsíčně posílat mail s užitečnými tipy pro kresbu a malbu a informací o případných kurzech, které by vás mohly v tvorbě posunout dál. Z odběru mailů se můžete kdykoli odhlásit. Aby vám maily nepadaly do spamu, nezapomeňte si přidat do adresáře mou adresu hanka@malujemesusmevem.cz.

  • Aktuální info o kurzech

    Chcete dostávat informace o nově vypsaných živých kurzech? Zaregistrujte se níže. Aby vám moje maily nepadaly do spamu, nezapomeňte si do adresáře přidat mou mailovou adresu hanka@malujemesusmevem.cz.