Pastelky nejsou jen pro děti

Když se vás zeptám, zda umíte kreslit pastelkami, většina z vás si asi pomyslí: Pastelkami? To je přece pro malé děti, to jsme dělali ve školce a na základce, to není nic pro dospělé!

Ale chyba lávky. Pastelky mohou být krásným výtvarným prostředkem, který vám umožní velmi snadno vyjádřit úplně cokoli. Říkáte, že pastelkové obrázky jsou přece nevýrazné, nanicovaté, lidově řečeno „vyblité“? Jsou dobré jen na omalovánky?

Inu, mohou být, ale nemusí! Stačí vědět, jak na to. Důležité jsou dva fígle:

  1. Nebát se přitlačit, což bývá kámen úrazu, protože rodiče i paní učitelky nám celé dětství vštěpují, ať na tužky netlačíme. Ale bez přitlačení to nejde.
  2. A druhý fígl? Míchat, míchat, míchat. Pastelkové obrázky musejí být duhové, mihotat se všemi barvami. (Jinak to není obrázek dospělého člověka, ale dětská omalovánka, jak jste si určitě před chvílí v duchu říkali ;-).)

Takže vyzkoušejte, co jsem teď říkala, a určitě se vám podaří vytvořit něco takhle pěkného:

 

A pokud byste náhodou zjistili, že vlastně nevíte, jak míchat barvy, dorazte na kurz Pastelkové hrátky, kde se právě míchání barev věnujeme. K dispozici máme akvarelové pastelky, takže zároveň si ukazujeme u některé fígle platné pro akvarel.

Mějte krásný den a malujte s úsměvem 🙂

Hanka

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Tipy a triky mailem

    Kreslíte či malujete a chcete se rozvíjet? Když mi zanecháte mailovou adresu, budu vám cca 1× měsíčně posílat mail s užitečnými tipy pro kresbu a malbu a informací o případných kurzech, které by vás mohly v tvorbě posunout dál. Z odběru mailů se můžete kdykoli odhlásit. Aby vám maily nepadaly do spamu, nezapomeňte si přidat do adresáře mou adresu hanka@malujemesusmevem.cz.

  • Aktuální info o kurzech

    Chcete dostávat informace o nově vypsaných živých kurzech? Zaregistrujte se níže. Aby vám moje maily nepadaly do spamu, nezapomeňte si do adresáře přidat mou mailovou adresu hanka@malujemesusmevem.cz.