Malba olejem na recyklované dřevo

IMG_2209

Krásný den, moji milí. Už jste někdy zkoušeli malovat olejovými barvami na něco jiného než na plátno nebo jiné „klasické“ podklady určené pro olejomalbu? Já jsem nedávno vyzkoušela malbu na stará omšelá prkna a musím říct, že jsem byla nadšená.

Malba na staré dřevo skýtá nepřeberné možnosti, všechny velmi dekorativní. (Pokud staré dřevo nemáte, můžete si „ostařit“ nové dřevo mořidlem a troškou barvy.)
Můžete vyzkoušet malbu na jedno širší prkno, jako jsem to udělala třeba s titulním obrázem andělky.
Nebo můžete spojit víc prkének dohromady a udělat si větší „obraz“, jako je třeba tenhle parádní maják, který jsem našla na internetu:

d124f4a75059bf1430e7c83987b80ba7
Zdroj: Pinterest

Olejové barvy se na dřevě krásně táhnou, je radost s nimi pracovat. Pokud je máte, doporučuju malbu na dřevo vyzkoušet. Vsadím se, že se vám to bude líbit.

A pro ty z vás, kdo olejové barvy nemají nebo si neví rady s úpravou dřeva, nabízím zbrusu nový kurz Olejomalba na recyklovaném dřevě, který se bude konat v neděli 9.6. v Praze.
Ukážeme si, jak si připravit dřevo, a poté si na vybraný kousek něco namalujeme olejovými barvami. Podle vkusu účastníků k malbě použijeme buď celý formát dřeva, nebo jenom kousek, aby se obrázek rozplýval do okolního dřeva či z něj nějakým zajímavým způsobem „vykukoval„. Osobně se přikláním právě k této druhé možnosti, která dá vyniknout kráse dřeva a dá se pojmout skutečně velmi efektně.
Více informací najdete zde.

Mějte krásný den a určitě malbu na dřevo vyzkoušejte.

Hanka

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Tipy a triky mailem

    Kreslíte či malujete a chcete se rozvíjet? Když mi zanecháte mailovou adresu, budu vám cca 1× měsíčně posílat mail s užitečnými tipy pro kresbu a malbu a informací o případných kurzech, které by vás mohly v tvorbě posunout dál. Z odběru mailů se můžete kdykoli odhlásit. Aby vám maily nepadaly do spamu, nezapomeňte si přidat do adresáře mou adresu hanka@malujemesusmevem.cz.

  • Aktuální info o kurzech

    Chcete dostávat informace o nově vypsaných živých kurzech? Zaregistrujte se níže. Aby vám moje maily nepadaly do spamu, nezapomeňte si do adresáře přidat mou mailovou adresu hanka@malujemesusmevem.cz.