Malované láhve

láhev1

Dnes jsem na Pinterestu narazila na naprosto senzační pomalovanou láhev, která se dá používat třeba na zalévání kytek. Byla tam i s obrázkovým návodem převzatým z Masterclassy.ru (pokud ale nevládnete azbukou podobně jako já, nemáte ji tam šanci najít).

Obrázkový návod je tady:

láhevpostup

Pro ty méně technicky zdatné postup trošku přiblížím:

 

 

Nejprve láhev důkladně natřete základní bílou akrylátovou barvou (např. balakryl).

 

 

Poté si připravíte na list papíru obrázek či ornament, kterým budete chtít láhev ozdobit, a přenesete ho na láhev (např. pomocí uhlového papíru neboli kopíráku).

 

 

Posledním krokem je to, že kresbu vybarvíte, a to opět akrylovými barvami.

 

Akrylové barvy budou na láhvi celkem pevně držet, nicméně počítejte s tím, že ji nemůžete namočit na delší dobu do vody, neřkuli dokonce mýt v myčce nebo drhnout houbičkou, to by se vám určitě sloupaly. Je to spíš taková ozdoba, ale umím si představit, že třeba zalévání kytek by to vydrželo.

 

 

Těším se, až to sama vyzkouším.

 

A mimochodem, na Pinterestu najdete pomalovaných láhví spousty.

 

Takže tvoření zdar!

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Tipy a triky mailem

    Kreslíte či malujete a chcete se rozvíjet? Když mi zanecháte mailovou adresu, budu vám cca 1× měsíčně posílat mail s užitečnými tipy pro kresbu a malbu a informací o případných kurzech, které by vás mohly v tvorbě posunout dál. Z odběru mailů se můžete kdykoli odhlásit. Aby vám maily nepadaly do spamu, nezapomeňte si přidat do adresáře mou adresu hanka@malujemesusmevem.cz.

  • Aktuální info o kurzech

    Chcete dostávat informace o nově vypsaných živých kurzech? Zaregistrujte se níže. Aby vám moje maily nepadaly do spamu, nezapomeňte si do adresáře přidat mou mailovou adresu hanka@malujemesusmevem.cz.