Jak malovat zeleň

zelená na zelené

Snažili jste se v létě malovat přírodu, ale nedaří se vám to? V tom případě mám pro vás dva tipy, jak na to.

1) To nejdůležitější, co opakuju pořád dokola, je všímat si tonality, tzn. toho, kde je co tmavé a kde světlé. Díky tomu se vám podaří reálně vystihnout prostor (nejen v krajině ale i v jakékoli jiné scéně – zátiší, portrétu…).
2) No a v krajině je také hodně důležité všímat si teploty barev, tj. toho, které plochy jsou teplejší a které studenější, a podle toho se jim snažit dodat příslušný nádech do tepla (hněda, žluta, oranžova, červena) nebo do studena (jakoby do modra). Když vyjádření teploty barev přeženete, vůbec nic se nestanete. Jen se podívejte, jak vypadala cesta z úvodního obrázku v reálu:
zelená na zelené foto
Bylo to v podstatě takové „zelené peklo“. Zelená na zelené. Jenom některá zelená byla zkrátka víc do modra, jiná žlutější. No a když jsem to na obrázku trochu přehnala a barvy malinko nadsadila, hned má obrázek osobitý šmrnc.

Vyzkoušejte a uvidíte, že to funguje.

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Tipy a triky mailem

    Kreslíte či malujete a chcete se rozvíjet? Když mi zanecháte mailovou adresu, budu vám cca 1× měsíčně posílat mail s užitečnými tipy pro kresbu a malbu a informací o případných kurzech, které by vás mohly v tvorbě posunout dál. Z odběru mailů se můžete kdykoli odhlásit. Aby vám maily nepadaly do spamu, nezapomeňte si přidat do adresáře mou adresu hanka@malujemesusmevem.cz.

  • Aktuální info o kurzech

    Chcete dostávat informace o nově vypsaných živých kurzech? Zaregistrujte se níže. Aby vám moje maily nepadaly do spamu, nezapomeňte si do adresáře přidat mou mailovou adresu hanka@malujemesusmevem.cz.