Výhody akrylu pro účely dekorativní malby

mam-se-rada-takova-jaka-jsem

Právě jsem dodělala novou anděličku na téma „Mám se ráda taková, jaká jsem“, a při té příležitosti jsem si uvědomila, že jsem vám už nějakou dobu chtěla napsat pár slov o technice, kterou andělky dělám.

Andělky jsou totiž jediné obrázky, které maluju akrylovými barvami. Proč? Protože akrylové barvy nejsou na rozdíl od olejových barev mastné, a tudíž skýtají nesčetné možnosti, jak je dekorovat. Dají se polepit novinami či barevnými papíry, dají se ozdobit tiskátky či barevnými tušemi, dají se na ně naťupkat ornamenty skrz vyřezanou šablonu, dají se na ně dokonce nalepit flitry nebo kamínky.

Dekorování obrázku namalovaného akrylovými barvami je činnost, která posouvá malbu trošičku do hobby oblasti, ale zase nabízí výtvarné vyžití i začátečníkům, kteří si zatím na nějaké komplikované malby netroufají. Doporučuji vyzkoušet, je to fajn zábava.

A pokud doma nemáte žádné otzdůbky, šablony či tiskátka, které byste mohli použít, zkuste dorazit na kurz Andělky, který mám 8.12. v Praze 4 a na kterém se budeme právě touto „kombinovanou technikou“ zabývat a v jehož rámci si namalujeme svou osobní andělku s poselstvím či oblíbeným citátem.
Kurz je vhodný pro začátečníky i středně pokročilé: výhodou je samozřejmě umět namalovat zpaměti obličej, protože když namalujeme andělku úplně svoji, bude obrázek o to autentičtější. Nicméně kdo to nezvládne, může se ohledně tvaru a výrazu obličeje trochu (nebo i trochu víc 😉 ) inspirovat nějakou z předloh, které přinesu, a autentickému tvoření se věnovat při zdobení obrázku. (Kurz je vzhledem ke svému tématu samozřejmě určen hlavně pro ženy.)

No a kdo byste si na andělku netroufali, tak v těchto dnech máte poslední možnost objednat si pro sebe nebo někoho z blízkých andělku na přání (tj. na vámi zadané téma nebo s vaším oblíbeným citátem) ode mě tak, aby vám ještě stihla dojít do Vánoc.

Mějte krásný den a malujte s úsměvem 🙂
  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Tipy a triky mailem

    Kreslíte či malujete a chcete se rozvíjet? Když mi zanecháte mailovou adresu, budu vám cca 1× měsíčně posílat mail s užitečnými tipy pro kresbu a malbu a informací o případných kurzech, které by vás mohly v tvorbě posunout dál. Z odběru mailů se můžete kdykoli odhlásit. Aby vám maily nepadaly do spamu, nezapomeňte si přidat do adresáře mou adresu hanka@malujemesusmevem.cz.

  • Aktuální info o kurzech

    Chcete dostávat informace o nově vypsaných živých kurzech? Zaregistrujte se níže. Aby vám moje maily nepadaly do spamu, nezapomeňte si do adresáře přidat mou mailovou adresu hanka@malujemesusmevem.cz.